1000+ Gingen u voor!               Zoek nu een stukadoor!

Wat kost een stukadoor?

Wat kost een stukadoor?

Een klus in huis heeft altijd een prijskaartje aan zich hangen. Dit is bij het stucen van je huis dan ook geen uitzondering. Maar het vraagt dan ook niet alleen vakmanschap maar ook de juiste spullen om dit vakwerk uit te kunnen voeren. Om je een idee te geven van de kosten van zo’n prachtige gladde muur zijn hier wat voorbeelden. Over het algemeen ligt stucwerk van muren en plafonds zo ongeveer tussen de 5 en 30 euro. Uiteraard verschilt het hierbij erg of je je muren slechts behang glad wilt krijgen of juist wat sierwerk aan wilt brengen. Het ene vraagt nou eenmaal meer precisie dan het ander. Deze prijzen zijn dan wel inclusief arbeid en gebruikte producten et cetera.

Luxe stucwerk

Een voorbeelden van luxe stucwerk is bijvoorbeeld Tadelakt en Beton ciré. Tadelact is een manier van stucen waarbij je interieur veel weg krijgt van een mooi traditioneel Marokkaanse badhuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sfeer van wellness en luxe. De bewerkte oppervlakken hebben na deze behandeling veel weg van marmer. Dit geeft je interieur iets bijzonders. Door de waterdichte materie die hiervoor wordt gebruikt is dit een veelgebruikte methode in badkamers. Je eigen spa in huis. Hoe heerlijk is dat? De droom van elke vrouw, en man. Jammer genoeg maakt ook de prijs deze manier van stucen erg uniek. Omdat een stukadoor hierbij erg lang bezig, kost dit prachtige plaatje je al snel 200 euro per vierkante meter.

Tadelakt en beton cire stukadoorswerk stucwerk

Decoratief stucwerk

Hoewel een stukadoor vaak wordt ingeschakeld om muren slechts glad te maken is er ook de mogelijkheid om je muren hierbij juist extra te decoreren. Bijvoorbeeld het trek- en draaiwerk is een manier om versieringen in je muur aan te brengen. Dit gebeurt met behulp van een sjabloon en wordt toegepast over de gehele oppervlakte. Ook kun je sierlijsten en ornamenten toevoegen aan je muren of plafonds. Dit zorgt er veelal voor dat je een bepaalde sfeer tot stand brengt in een ruimte. Ook maak je je huis of gebouw er net iets specialer mee. Dit zijn geen standaard plafonds en zorgt dus voor een unieker interieur.